A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія №15 Чернівецької міської ради

Від макетів до онлайн-ігор: тиждень географії в Чернівецькій ЗОШ №25

Дата: 26.04.2023 10:15
Кількість переглядів: 83

Протягом 10-14 квітня 2023 року у Чернівецькій ЗОШ I-III ст. №25 під галсом «Популяризація географії» були проведені заходи, присвячені тижню географії, а саме (для деталей натисніть на фото):

  1. Створення малюнків і плакатів, у процесі якого акцент був поставлений на роль географічних знань у сучасному суспільстві (наукову, військово-практичну, управлінську тощо) та відображення географії у творчості, в тому числі й за допомогою нейромережі MidJourney.
  2. Учні 6-го класу долучилися до виготовлення макета вулкану, який у майбутньому стане цінною наочністю на уроках географії при вивченні розділу «Літосфера».
  3. Учні 7-го класу виготовляли макет серединно-океанічного хребта. Створений засіб навчання викликав позитивні емоції та допоміг краще пізнати складні особливості взаємодії літосферних плит і рельєфу дна Атлантичного океану.
  4. Учні 8-9 класів допомогли оновити шкільну колекцію мінералів і гірських порід, закріпивши таким чином знання про геологічну будову рідного краю та різноманіття мінеральних ресурсів.
  5. Учні 11 класу створили унаочнену класифікацію хмар, використовуючи підручні засоби (вату, клей і кольоровий картон). Така діяльність сприяла повторенню актуальної теми «Атмосфера».

Окрім вищенаведеного, тиждень був також насичений різноманітними онлайн-іграм з географічною номенклатурою (Settera, World Map Quiz, Geoguessr). Не оминалася й тематика популяризації документальних фільмів, які присвячені наукам про природу та суспільство (National Geographic, BBC тощо), науково-популярних ресурсів (Гугл Планета Земля, портал «Природа України», Ancient Earth Globe тощо) та профорієнтаційних бесід, під час яких наводились приклади актуальних професій, пов’язаних з географією.

Проведена кампанія продемонструвала хороші результати: учні в креативній формі закріпили важливі знання, уміння та навички з предмета, а також були залучені у корисну та наукову діяльність. У результаті виявилося, що цікава географія прямо чи опосередковано пов’язана з багатьма видами діяльності та дійсно знайомить нас з ареною, на якій проходить все наше життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень