A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія №15 Чернівецької міської ради

Національно-патріотичне виховання

Дата: від до Скинути

Зустріч з буковинською письменницею

У Буковинському центрі культури і мистецтва відбулася зустріч учнів 5-А і 6-А класів ( Учителі Козменко М. І., Бігунова С.М. та асистенти Станковська Ю. Е., Гашмей Л. В.)   з буковинською письменницею Іванною Стеф'юк. Пані Іванна розповіла про моменти, які надихають її на творчість. Із захопленням слухала поезії, які читали наші школярі (для деталей натисніть на фото).

10:08 10.03.2023

Безсмертне Кобзареве слово

«Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!..» Т.Г. Шевченко З нагоди святкування 209-ї річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, у нашому закладі проведено літературні читання «Безсмертне  Кобзареве слово».

23:15 08.03.2023

Екскурсія до Чернівецького художнього музею

21 лютого учні  5-Б, 8-А та 8-Б класів відвідали Чернівецький художній музей та взяли участь у музейному мистецькому марафоні «Українські письменники» (виставковий проєкт «Літературно-мистецька Буковина»), присвяченому Міжнародному дню рідної мови. Учні оглянули понад 20 портретів на тематичних виставках:  а) скульптури Володимира ГАМАЛЯ «У молитві за Україну»;  б) філокартичної колекції «Українські письменники в листівках»;  в) стенд – «Василю СТУСУ - 85»;  Поспілкувалися з чернівецькими митцями: Василем Гамалем та Вірою Китайгородською. Під час проходження марафону охочі взяли участь у квесті «Скільки письменників «живе» у музеї?» (переможці отримали призи).

22:17 21.02.2023

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого в Україні відзначають Міжнародний день рідної мови.  Це свято "не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й право кожного  розмовляти  рідною мовою у своїй країні". Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже без мови рідної й народу рідного нема. Захищати й утверджувати українську мову  як державну - наше спільне завдання. Учні 5-А та 9 класу підготували цікаві факти про українську мову, звучало рідне поетичне слово.

11:52 21.02.2023

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

В рамках шанування світлої пам'яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні та наслідків трагічних сторінок історії в нашому закладі організовувалися тематичні заходи: тематичні книжкові виставки, уроки мужності "Небесна Сотня: Герої не вмирають", інформаційні експрес-хвилинки "Вони помирали, щоб жила Україна"

11:26 20.02.2023

День єднання України

День єднання вперше був запроваджений в Україні 16 лютого 2022 року відповідно до Указу президента Володимира Зеленського. Учні школи приєдналися до державної акції День єднання України.

10:54 17.02.2023

Акція "Постер про філософа"

Чернівецька ЗОШ 25 доєдналася до акції «Постер про філософа», організованого Департаментом освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації. Завдання акції – намалювати постер, використовуючи зображення Григорія Сковороди та його цитати, кришмітку #Сквороді300 .

19:04 04.12.2022

300 років Григорію Сковороді

Українському  мандрівному  філософу  Григорію  Сковороді  - 300 років.  Учні Чернівецької ЗОШ  25 разом з вчителями Козменко М. І. та Бігуновою  С. М. переглянули театралізовану розповідь "У пошуках щастя " у виконанні акторів Чернівецького музично - драматичного театру ім. О. Кобилянської. Цікавою була подорож разом з Г. Сковородою у пошуках щастя  в житті.  Погляди філософа,  його думки, інсценізація  байок дали змогу  краще  зрозуміти афоризм "Світ ловив мене,  але не спіймав " (для деталей натисніть на фото).

17:23 03.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень